Zeeverkenners Elburg veroveren 3e prijs tijdens bakswedstrijden!

Op Hemelvaartsdag werd een groot kampement van waterscouts opgebouwd op de landtong Seveningen bij Kampen. Verdeeld over verschillende “Robinson” eilanden werd er door de ruim 200 scouts gestreden om de regionale titel van Admiraliteit “De Hanze”. Waar alle groepen gelegen tussen Harderwijk en Zwartsluis de strijd aan gaan: “Wie is de beste bak” en wordt uitgezonden naar de Landelijke Scouting Zeilwedstrijden die in het najaar gehouden worden.

Naast diverse spelonderdelen zoals een speurtocht, Jenga en de Robinson strijd werd er vooral hard gestreden tijdens de zeil-, roei- en wrikwedstrijden. Helaas stond er voor een mooie spannende zeilwedstrijd te weinig wind, zelfs op het Ketelmeer werd het vrijdag één dobberpartij.

Zaterdagmiddag om 13.30 uur werden de prijswinnaars bekend gemaakt. De eerste plaats ging naar de 586 van de Martin Gasman groep uit Kampen, de 2e plaats was voor de 1385 van de Henk Brunt uit Kampen (beide de organiserende groepen voor dit jaar) en de 3e plaats was voor de 335 van Scouting N.S. Rambonnet uit Elburg. De mannen waren zichtbaar trots op deze plaats!

De andere bakken de 796, 627 en 2 uit Elburg eindigden respectievelijk op de 12e, 19e en 28e plaats.
Al met al weer mooie wedstrijden op terug te kijken. Volgend jaar gaat het hele kampement naar Harderwijk.