Startschot scoutingseizoen 2014-2015!

Geweldig waren al die uitingen, berichten en foto’s op social media! Zelfs het jeugdjournaal werd gehaald. Als regiobestuur zijn we trots op alle vrijwilligers die geheel belangeloos hun vrije tijd en vakantiedagen hebben ingezet om onze jeugdleden een geweldige vakantieweek te bezorgen vol spannende en spectaculaire activiteiten. Of het nu een week zomerkamp betreft met jouw speltak.. Of een groots evenement als NAWAKA met duizenden scouts… Of een outdoorkamp in de Ardennen, in Groot Brittannië of Scandinavië. Voor ons als ‘grote’ volwassenen soms kleine acties, voor onze ‘kleine’ jeugdleden vaak grootse ervaringen. Activiteiten waar over vele jaren door onze jeugdleden nog steeds over gesproken wordt. Nieuwe vriendschappen zijn ontstaan, prachtige herinneringen geschapen. Als vrijwilliger en rolmodel het kader van de toekomst inspireren, zodat ook zij later hun ervaringen weer aan een nieuwe generatie doorgeven. Dank daarvoor!

De zomervakantie is voor regio Noord weer op zijn eind. Voor regio Midden duurt dit nog twee weken. Maar… Scoutingseizoen 2014-2015 gaat van start! De jeugdleden staan weer te popelen. Kunnen niet wachten totdat de wekelijkse weekendactiviteiten weer beginnen. Toewerken naar het overvliegen. Activiteiten als Welpendag, JOTI-hunt, JOTA-JOTI en Natuurwerkdag staan het komend najaar weer op de rol. En wat dacht je van het trainingsaanbod voor kader en bestuur? Niet alleen de basismodules worden aangeboden, maar ook diverse thema-avonden met interessante onderwerpen. Laat je inspireren! Het regiobestuur, team Scouting Academy en de verschillende activiteitenteams zijn er helemaal klaar voor en staan weer voor jullie klaar!

Freek Braam, regiovoorzitter