Scouting N.S. Rambonnet luidt 75 jarig jubileum jaar in.

ELBURG – Scouting Elburg heeft 2014 uitgeroepen tot hun 75 jarig jubileum. De Scoutinggroep is net voor de oorlog opgericht, onder andere door Nicolaas Samuel Rambonnet. Dit moet dus rond 1939 zijn geweest. Tijdens de oorlog ging de groep illegaal door. Rambonnet werd later in de oorlog terecht gesteld door de bezetters. Toen de groep na de oorlog weer legaal werd, besloot men om voortaan de naam N.S. Rambonnetgroep te gaan dragen. Om dit te eren en vieren zullen er dit jaar veel activiteiten in het teken staan van deze 75 jaar. Activiteiten niet alleen voor eigen leden, maar voor de hele gemeenschap.

SCOUTING

Afgelopen zaterdag 4 januari is er afgetrapt met een Nieuwjaarsinstuif. Waar naast alle jeugdleden ook vriendjes en vriendinnetjes voor waren uitgenodigd. De leden boven de 12 jaar hebben voor ruim 100 kinderen een gezellige spelmiddag georganiseerd. In en rond het clubhuis op de Strekdam waren diverse activiteiten opgezet. Naast pannenkoeken bakken, spijkerslaan, knutselen, vuurtje stoken, sleutelhangers knopen en vele andere dingen was er een heus spookhuis gebouwd.

Allemaal vrolijke gezichten en blije kinderen, daar is waar alle vrijwilligers het voor doen. Deze rond de 40 vrijwilligers zijn ’s avonds in het zonnetje gezet. Met een terugblik op het afgelopen jaar, maar vooral een frisse kijk op alle jubileum activiteiten.

Groepsbegeleider Fred Montizaan maakte het programma voor 2014 bekend. Op 1 maart wordt een grote spooktocht voor alle leden en hun hele familie opgezet. 22 maart staat NL Doet op het programma en kan iedereen hun project ondersteunen. Het ochtendprogramma op de eerste Koningsdag zal ook weer, met een extra feestelijk tintje, verzorgt worden. En de jaarlijkse Avondvierdaagse, van 20 tot en met 23 mei, die voor de 46e keer door deze scoutinggroep georganiseerd wordt, zal in het teken staan van dit jubileum.

“Maar zet ook zeker zaterdag 28 juni vast in de agenda. Op deze dag zullen we voor iedereen, jong en oud, een survival run in en rond de stad organiseren. Hoe het allemaal vorm gegeven wordt, daar wordt nog hard aan gewerkt. Maar dit gaat zeker een evenement worden waar heel de regio het over heeft”, ligt Fred Montizaan een tipje van de sluier op.

“Genoeg te doen dus en dan hebben we het alleen nog over het eerste half jaar en draaien de verschillende speltakken ook nog hun gewone programma en de diverse kampen. Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar ons kijk dan op www.scoutingelburg.nl of onze facebook pagina”

Bron: www.bottercourant.nl