Scouting Elburg viert 75 jarig jubileum op Pampus

2014 Groepsfoto Scouting ElburgRuim 100 scouts in de leeftijd van 6 tot 16 stonden afgelopen zaterdag zenuwachtig met hun plunjebaal bij het Clubhuis van Scouting Elburg, klaar voor een wel heel bijzonder groepskamp. Omdat Scouting N.S. Rambonnetgroep in Elburg dit jaar hun 75 jarig bestaan vieren kon dit wel eens een heel leuk weekend worden met ook nog eens heel mooi weer!

Twee touringcars kwamen voorrijden, hierin ging de hele club op weg naar Amsterdam. Hier lag een oude trekschuit klaar om de overtocht te maken naar het Forteiland Pampus, waar ze de geschiedenis van het eiland door middel van een Black light speurtocht door de gewelven beleefden en kregen ze de Pampussleutel die allerlei geheime deuren openden. Terug in Elburg stond er voor iedereen een barbecue klaar en werd de avond na een lastige puzzel en geheimschrift speurtocht afgesloten met een gezellig kampvuur.
Daarna werd de tent of het veldbedje in het clubhuis opgezocht en was het nog lang onrustig.

Zondagmorgen na het ontbijt vertrok de hele groep naar de kop van de strekdam waar een spannend levend ganzenbord werd gespeeld, door allerlei activiteiten te doen werden het aantal stappen op het bord bepaald. Het weekend werd afgesloten met het traditionele “overvliegen”. De oudste kinderen van alle speltakken schuiven door naar de opvolgende speltak, wat gepaard gaat met veel lol maar vooral ook viezigheid. Van touwbanen, glijbanen, tijgeren door een modderbak tot skippybal slaan boven het water. Hierna vertrok iedereen moe, maar weer een fantastische ervaring rijker terug naar huis. Vanaf komende zaterdag begint voor alle speltakken het nieuwe seizoen in de nieuwe samenstellingen. Voor meer informatie en foto’s van dit kamp kan je terecht op www.scoutingelburg.nl