#RSW_NVF14 Wederom groot succes!

Afgelopen weekend vonden in Zeewolde (voor het thema omgedoopt tot Seawoldhae) de jaarlijkste Regionale Scouting Wedstrijden (RSW) plaats. Het thema dit jaar was “Oostvaarders”.

Ruim 110 scouts en 20 medewerkers hebben het hele weekend kampement gehouden op het SBB terrein de Dasselaar om te kijken welke PaRoBa de beste “Scouting” skills heeft! Naast deze skills stond met name de “plezier” factor hoog in het vaandel. En dat is uiteraard gelukt! Tijdens het weekend was er een spannend smokkelspel waarbij de gesmokkelde waren konden worden omgezet in artibuten (extra zeilen, citroensap tegen scheurbuik, lonten voor de kannonen) die tijdens de vaart naar de Oost (hike) de schepen tegen rampspoed konden behoeden. Na een erg spannende beurshandel op zaterdag avond, waarbij de overgebrachte kruiden en specerijen konden worden verhandeld tegen dukaten, moesten de scouts op zondagochtend de winst zo snel mogelijk naar de VOC kamer van Amsterdam brengen dmv een te gekke zeilrace!

De “Meisjes van de Bontekoe” van de Flevoscouts uit Dronten scoorden de meeste punten op gebieden als, kampement, de hike, thema, samenwerking en maaltijd, en mochten dan ook het wisselschild mee terugnemen naar hun clubhuis! De 2de plaats werdt bezet door de “Zeearenden” van de Irmin-Taweb uit Ermelo. Op de 3de plaats eindigden de “VOsCouts” van de Hannie Schaftgroep uit Almere. Deze 3 PaRoBa’s zullen met Pinksteren onze regio vertegenwoordigen op de Landelijke Scouting Wedstrijden in Baarn. Wij wensen ze bij deze alvast veel succes!

De volledige eindstand is terug te vinden op de website van de RSW, evenals alle twitterberichten (zie “RSW Live”) en een aantal timelapse filmpjes die gedurende het weekend zijn gemaakt!

bontekoe

IMAG1120k