Robert Blokesch praktijkcoach voor Almere

Team Scouting Academy is verheugd met de komst van Robert Blokesch als nieuwe praktijkcoach in onze regio. Met zijn komst bestaat het team praktijkcoaches 3 personen.

Robert Blokesch is binnen scouting al heel lang actief. Ooit begon hij als welp in Amsterdam. Daarna is hij verkenner en rowan geweest. Vanaf 1971 werd hij welpen- en verkennerleiding bij een groep van het Leger des Heils. Toen deze groep werd opgeheven ging hij over naar Amsterdam Zuid-Oost. De laatste jaren in Amsterdam was hij daar ook rowanbegeleider en stamadviseur actief. Na zijn verhuizing naar Almere werd hij groepsvoorzitter van de Hannie Schaft Groep. Dit heeft hij 20 jaar gedaan. Binnen dit bestuur heeft hij naast het voorzitterschap regelmatig andere functies waargenomen als er even geen invulling meer voor was. Daarnaast was Robert regelmatig betrokken bij de organisatie van grotere activiteiten, zoals patrouillewedstrijden, jaarfeesten en grote kampen. In het dagelijks leven is Robert adviseur brandveiligheid en instructeur brandbestrijding. Daarnaast is hij strategisch hoofd Bedrijfshulpverlening (BHV) in een welzijnsorganisatie met meer dan 400 BHVers. Toen hij hoorde dat er gezocht werd naar een praktijkcoach voor het deelgebied Almere was zijn interesse gewekt. Een hele nieuwe uitdaging in zijn lange scoutingloopbaan. Door zijn ervaring als coach in de welzijnssector leek hem dit een passend vervolg.

Robert zal zich richten op de groepen binnen Almere. De meeste groepen kent hij goed. Binnenkort zal hij de groepen bezoeken en persoonlijk met de praktijkbegeleiders kennis maken.