Een gezonde groep is erg belangrijk. Er zijn vele Scoutinggroepen die goed functioneren en een gezonde basis hebben, maar er zijn ook groepen die de kansen die zich aanbieden niet kunnen benutten. Om deze reden is het programma Groepsontwikkeling reeds in 2011 gestart. Sinds 2011 hebben bijna 400 groepen in Nederland het programma gevolgd. Wil je als groep nu al aan de slag, maar ben je nog niet aan de beurt? Maak dan gebruik van de light-scan!

De doelen van het programma Groepsontwikkeling zijn:

• Groepen met behulp van een kwaliteitsinstrument inzicht geven in hun eigen ontwikkelkansen.
  • Groepen ondersteunen bij de totstandkoming van kwaliteitsplannen.
  • Groepen ondersteunen bij werving en groei van kader- en jeugdleden.
  • Monitoring en kennisontwikkeling op het gebied van groepsmanagement en ledenontwikkeling; hierbij wordt gebruik gemaakt van onderzoek en analyses.
  • Bij de groepen waarmee gewerkt wordt, de invoering van de nieuwe producten in gang zetten.