Op deze pagina vindt je alle informatie of linken naar informatie omtrent de privacy wetgeving.

Op de regioraad van 16 november 2017 hebben we hierover gediscussieerd.

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Deze nieuwe privacywet, internationaal de General Data Protection Regulation (GDPR) genoemd, geldt in de hele Europese Unie en gaat onder andere over het bewaren en beschermen van persoonsgegevens. Hoewel veel afspraken al opgenomen zijn in de Nederlandse wet bescherming persoonsgegevens (Wbp), is die wet vanaf dan niet meer geldig. De nieuwe Europese privacywetgeving heeft daarom ook impact op Scouting.

Hieronder de links met meer informatie.

Meldplicht Datalekken en Begripvorming

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/zelf-doen/privacyrechten

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/beveiliging/meldplicht-datalekken

https://www.mkbservicedesk.nl/10132/9-vragen-over-meldplicht-datalekken.htm

http://www.justitia.nl/privacy/datalekken.html

http://wetten.overheid.nl/BWBR0037346/2015-12-16

 

Algemene Verordening Gegevensbescherming (vervangt meldplicht datalekken en wbp)

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/avg-nieuwe-europese-privacywetgeving

https://www.ondernemersplein.nl/ondernemen/bedrijf-organiseren/bereid-u-voor-op-de-algemene-verordening-gegevensbescherming-avg/?gclid=Cj0KCQiAus_QBRDgARIsAIRGNGiVDnUTwk6WIFJCXzuoL1UxuZwM-EbU1keekSqYzapt1iDjpFNJFVoaAimdEALw_wcB

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/avg-nieuwe-europese-privacywetgeving/algemene-informatie-avg

 

Scouting Nederland en Privacy

Privacy en bescherming van persoonsgegevens

https://www.scouting.nl/privacy

Privacybeleid Scouting Nederland

https://www.scouting.nl/downloads/bestuur-en-organisatie/organisatie-scouting/juridische-ondersteuning/3921-privacybeleid-scouting-nederland/file

Privacystatement Scouting Nederland (download)

https://www.scouting.nl/downloads/ondersteuning/kennisnetwerk/juridische-ondersteuning/privacywet-en-bescherming-persoonsgegevens/4212-privacy-statement-scouting-nederland

Privacywetgeving (AVG / GDPR)

https://www.scouting.nl/ondersteuning/kennisnetwerk/juridische-zaken/privacywetgeving

Checklist Privacy (download)

https://www.scouting.nl/downloads/ondersteuning/kennisnetwerk/juridische-ondersteuning/privacywet-en-bescherming-persoonsgegevens/4211-checklist-privacy-1/file