Regio Vacature – Communicatie

Als contactpersoon communicatie zorg je voor alle externe communicatie van onze Regio. Hiermee zet je ons als Regio op de kaart en daarmee zorg je ervoor dat iedereen in de Regio weet wat wij zoal doen en hoe gaaf de Regio is. Natuurlijk doe je dit allemaal met de hulp van het communicatieteam van Scouting Nederland.

Teamtaken

Eenduidige uitstraling in woord en beeld
Je zorgt ervoor dat je in de externe communicatie een eenduidig beeld en een eenduidige boodschap over Scouting aanhoudt. Dat betekent eigenlijk niets meer dan het volgende:

• Je zorgt dat je in de externe communicatie de visie van onze Regio en van Scouting Nederland in de gaten houdt en zoveel mogelijk uitdraagt;
  • Je kent de huisstijl van Scouting Nederland en handelt hier naar;
  • Je doet aan een stukje huisstijlbewaking van onze Regio en zorgt dat onze uitingen er verzorgd en netjes uitzien.
Externe communicatie

Je gaat actief op zoek naar kansen in de externe communicatie. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het volgende:

• Het verzamelen en schrijven van persberichten;
  • Relaties opbouwen en onderhouden met de lokale pers;
  • Zorg dragen voor een positief imago van Scouting in Nederland en onze Regio;
  • Contacten met sponsoren en partners leggen en onderhouden;
  • Het onderhouden van de website van onze Regio;
  • Het beheren van de social media kanalen van onze Regio;
  • Het beheren van de ScoutingApp van onze Regio.
Communicatieadviseur

Voor onze Regio ben jij de adviseur op het gebied van communicatie. Om dit wat meer vorm te geven, kun je aan de slag gaan met de volgende punten:

• Het opstellen van een strategisch communicatiebeleid voor onze Regio;
  • Deelnemen aan het overleg samen met de andere vrijwilligers;
  • Communicatievraagstukken aansnijden in het overleg met de andere vrijwilligers.
Wat verwachten we van jou als contactpersoon communicatie?
  • Je onderschrijft de doelstelling en het huishoudelijke reglement van Scouting Nederland;
  • Je bent minimaal 18 jaar of ouder;
  • Je bent bereid een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen of kunt deze overleggen;
  • Je hebt aantoonbare ervaring (of in ieder geval affiniteit) met communicatie;
  • Je bent bereid je voor deze functie in te zetten en ook zelf hierin verder te leren;
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal;
  • Je beschikt over coördinerende vaardigheden en kunt een team aansturen.
Wat krijg je ervoor terug?
  • Een uitdagende functie waarin je een plezierige en leerzame vrijetijdsbesteding helpt bieden aan kinderen en jongeren;
  • Inhoudelijk boeiende activiteiten binnen de communicatie;
  • Samenwerking met andere betrokkenen en enthousiaste vrijwilligers;
  • Het opdoen van nieuwe contacten;
  • De mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen;
  • Een leuke invulling van je vrije tijd.

Heb je interesse? Stuur dan je motivatie naar info@scoutingnvf.nl

Categorieën: AlgemeenBestuur