Landelijk Opvang Team bij calamiteiten

Als er sprake is van een situatie met ongewenst gedrag of een overlijden, kan het groepsbestuur 24 uur per dag contact opnemen met het landelijk opvangteam. Dit team bestaat uit vrijwilligers die hulp kunnen bieden en informatie kunnen geven als zich een situatie met ongewenst gedrag of een overlijden voordoet. Deze vrijwilligers zijn ervaren in de hulpverlening en hebben veel ervaring met dit soort situaties. Het landelijk opvangteam biedt hulp aan het groepsbestuur van een Scoutinggroep. Ook kan het team het groepsbestuur doorverwijzen naar andere instanties. Het landelijk opvangteam is te bereiken op het volgende telefoonnummer: (033) 496 09 11. Bezoek voor meer informatie en downloads de webpagina over dit onderwerp van Scouting Nederland. Op de regiowebsite is deze informatie standaard terug te vinden onder ‘Regioraad’.