Scouting Nederland heeft met ingang van 20 maart alle landelijke ledenactiviteiten, landelijke trainingen en landelijke bijeenkomsten die niet digitaal plaats kunnen vinden tot en met 31 mei afgelast. De gezondheid van alle deelnemers en vrijwilligers staat voor ons altijd op de eerste plaats. Gezien de onvoorspelbare ontwikkelingen rond het coronavirus (Covid-19) en de verspreiding van het virus, is dit de beste keuze om de gezondheid van alle deelnemers en vrijwilligers te kunnen waarborgen. Daarnaast geven de coronamaatregelen ons te weinig ruimte om de evenementen goed voor te bereiden..

Advies voor evenementen ná 6 april t/m 31 mei

Scouting Nederland adviseert alle organisatieonderdelen om hun evenementen waaronder regioactiviteiten tot en met 31 mei te heroverwegen, dan wel aan te sluiten bij het besluit om t/m 31 mei alle evenementen te annuleren. Het Regiobestuur volgt dit advies. Alle regioactiviteiten tot 31 mei zijn hiermee dan ook helaas afgelast.

Het thema ter ere van 100 jaar welpen voor alle regiospelen (o.a. Jungledag, RSW, LSW) wordt doorgeschoven naar 2021, al dan niet in aangepaste vorm. Zo kunnen reeds gemaakte en aangeschafte materialen alsnog gebruikt worden.

Bekijk scouting.nl/coronavirus voor een overzicht van alle landelijke ledenactiviteiten die zijn afgelast.

Categorieën: Geen categorie