1. Mensen met een beperking
Mensen met een beperking zijn niet ‘anders’ dan wij. Kies uit een van de onderstaande beperkingen;
-blind
-doof
-je mist een arm
Maak een filmpje van de dingen die jij die dag hebt gedaan. Laat in ieder geval zien;
dat je een maaltijd kan bereiden en dat je kan afwassen, speel je lievelingsspel en je tanden poetsen
Vergeet je das en de vlag niet!

2. Maak een toekomstkrant
Stel je voor dat jij over 5 jaar leiding geeft, hoe denk jij dan dat scouting er ziet of in de ideale wereld eruit zou moeten zien? Welke rol heb jij jezelf dan toe bedeeld? Heb jij het idee dat dat mogelijk is en mogelijk heb je al ideeën hoe jouw toekomstvisie mogelijk gemaakt kan worden.
Stuur je toekomstkrant in, vergeet niet je das en vlag erin te verwerken!

3. Gedragscode binnen je groep
Scouting Nederland vindt een veilige fysieke en sociale omgeving voor haar jeugdleden en vrijwilligers belangrijk. Een van de hulpmiddelen daarbij is het gebruik van een gedragscode. Hierin staat wat wel en niet gewenst is in de omgang tussen vrijwilligers en jeugdleden. Schrijf een gedragscode met de regels de gelden binnen je eigen scouting groep. Stuur je gedragscode in, vergeet je das en vlag niet ergens te verwerken!

Indienen van het resultaat kan hier.