1. Achtertuin Ecosphere
https://www.facebook.com/21898300328/posts/10160079741280329/?vh=e&d=n
Maak een fotocollage van je project en de vorderingen. Vergeet je das en de vlag niet!


2. Een wereldreis door eigen tuin
Doel is de “wereld” te verkennen aan de hand van je (tuin)planten.
Kijk in de boekenkast van je ouders en zoek de (tuin)plantenboeken of download de gratis “PlantNet”-app. Ga de tuin in en probeer zoveel mogelijk planten te verzamelen. Het verzamelen doe je door een plant op te zoeken in het boek of via de app. Noteer de plantnaam, type blad en bloem en waar deze van oorsprong vandaan komt. En neem vervolgens de volgende. Mocht je geen tuin hebben, kun je dit ook met kamerplanten doen.
Verzamel tenminste 25 verschillende plantsoorten, waarvan de oorsprong van tenminste één van elk continent moet zijn.
Een fotocollage van je opdracht. Vergeet je das en de vlag niet!


3. Sterren van Scouting
Je weet maar nooit wanneer je weer buiten loopt met een heldere, en misschien wel maanloze, nacht. Zou het dan niet mooi zijn als je jouw mede-explorers kan verrassen met jouw kennis over waar hun sterrenbeeld aan de hemel staat.
Voorbereiding is alles. Verzamel de geboortedata van alle je mede-explorers en bepaal hun sterrenbeeld. Van dit sterrenbeeld, bijvoorbeeld Ram of Tweeling, zoek je vervolgens op hoe het sterrenbeeld er aan de hemel uitziet in Nederland (bijvoorbeeld met http://hemel.waarnemen.com/Tabellen/sterrenbeelden.html#dierenriem ) en plaats dit achter de naam en het sterrenbeeld. Teken of print een sterrenhemel (in Nederland), met daarin de naam of het gezicht van jouw mede-explorers op de positie van hun sterrenbeeld. Wie van jullie staat het hoogst aan de hemel? Vergeet je das en vlag niet ergens te verwerken!

Indienen van het resultaat kan hier.